2 måneder

Se også video med helsesøster om babyens utvikling 2 måneder.

De fleste barn kan mestre: Halvparten av barna kan mestre: Noen få barn kan:
  • Vokalise lyder – gurgling og kurrer
  • Følge gjenstander
  • Holde hodet opp i korte perioder
  • Smile responsivt
  • Le
  • Holde hodet i 45-graders vinkel
  • Få jevnere bevegelser
  • Holde hodet stødig
  • Bære vekten på bena
  • Kan løfte hodet og skulderen (mini-pushup)
Generelt er barn fra seks ukers alder mer våkent enn rett etter fødselen

Et barn på 2 måneder kan se ting på litt avstand og følge bevegelser med blikket.

De fleste barn begynner nå å feste blikket tydelig. Babyen din er kanskje mer aktiv, og smiler til verden som aldri før!

Generelt er barn fra seks ukers alder mer våkent, enn rett etter fødselen. Barnet er mer nyansert i kommunikasjonen i form av lyder og kroppsbevegelser.

Ulike gråtelyder

Gråtelydene har trolig også forandret seg ved at barnet har ulik gråt som har forskjellig betydning, eksempelvis ved sult, når det er slitent, når det fyser, har vondt i magen eller er lei seg.

Barnet kommuniserer ved å herme

I denne perioden er det lettere å se at barnet «snakker» med deg ved at dere uttrykker lyder, smil og bevegelser hver sin gang. Barnet hermer etter det du gjør. Det er vanlig å se at barnet også sparker ivrig med bein og armer når du nærmer deg.

Kan skille mellom stemmer og ansiktsuttrykk

Barnet kan skille mellom glade, triste og sinte stemmer og ansiktsuttrykk.
Barnet smiler til personer og forventer å få mulighet til å ‘svare’ med pludring når du prater med det fra det er ca seks uker gammelt. Barnet gjentar særlig vokaler. Iver og glede vises ofte med babling, i følge babyverden.no sine nettsider.

Motorikk og fysisk utvikling

I følge Babyverden kan barnet nå følge bevegelige objekter med blikket, men hodet følger med i bevegelsen. Barnet ser også forskjell på primærfarger og fokuseringen blir bedre.

Et barn på 2 måneder kan se ting på litt avstand og følge bevegelser med blikket. Babyen griper etter gjenstander med lukket hånd.

Barnet er blitt langt mer aktiv i bevegelsene, og  er svært ivrig på å forsøke å trekke beina oppunder seg i noe som er de første forsøk på krabbebevegelser.

Sterkere i nakke- og halsmuskulatur

Når vi sammenligner et barn på 2 måneder med med et på 4-5 uker, er det tydelig at barnet klarer å løfte hodet noe høyere, samt holde det oppreist litt lenger. Barnet klarer foreløpig ikke å heve overkroppen fra underlaget.

Bevegelse fremover i mageleie er altså målet, men dit er det langt- det vil derfor gå flere måneder før barnet klarer dette.

Når man forsøker å trekke barnet forsiktig opp i sittende stilling etter hendene, følger fortsatt ikke hodet helt med kroppen ellers, men når vi sammenligner med tidligere, har babyen fått noe bedre kontroll over det tunge hodet.

Bevegelsesmønster

Barnet beveger ofte først det ene benet, deretter det andre, i en slags jevn syklende bevegelse. Dette er annerledes og representerer mer avanserte bevegelser enn de mer rykkvise vilkårlige bevegelsene som han hadde tidligere.

Hendene er fortsatt stort sett sammenknytt, dvs. at griperefleksen fortsatt er intakt, men hendene vil etter hvert bli mer åpne og fingrene vil rettes ut.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s